Petra-This Art

2009-09-26
23:50:06

Helg Nöje

hello

nu tänkte jag lägga upp lite bilder från förra helgen och denna helgen, som jag gjorde när jag hde tråkigt

denna helgen:
När man har tråkigt och inte känner sig kreativ, se die hard, det är nått man gör lite då och då, ser die hard. och anledningen? den kommer här;

Hans Gruber (Alan Rickman) yes, best bad-guy ever. ännu en film där hejar på skurken. var bara tvungen att rita honom :D


Förra helgen
gjorde jag lite blandat

Här har vi gycklargruppen trix, med sin eldshow fairytales. som jag och linda såg på kungahella medeltidsdagar.



Jag ville rita bubblor så jag ritade den här.



Här är en film som heter blow dry, (Alan Rickman är med btw) och detta är the totoal look på en hårmodell som är i slutet av filmen, skit fint gjort.

det var det tack för ni tittade kramisar
//Pea

 


2009-09-24
20:24:37

Teckning <3

hello där

Jag börjar bli dålig på att uppdatera här, fy Pea, det får det bli skärpning med. jaja, vi har i alla fall börjat med teckning och vi började med gråskalor och kollage. Sedan har vi haft kompositionslära och vi har tecknat med bokstäver, detta är mycket lättare att beskriva med bilder så de ska jag lägga upp.

I går hade vi kroki och vi ritade på alla möjliga sätt; med båda händerna, med fel hand, att båda händerna fick rita vars en bild samtidigt, vi fick rita modellan upp och ned, vi fick rita utan att titta på pappret, rita på 30 sekunder. Gud vad vi ritade, och modellen bara posade och posade. det var skit kul. några sådanna bilder får jag väll också lägga upp.

annars händer inte mycket vi ska fortsätta teckna en vecka tilll och vi ska ha tecknings historia.

här är bilderna i alla fall


 
Här är kollagen det skulle vara två olika känslor med hjälp av de olika gråskalebitarna som vi gjort innan mina två känslor blev kreativ/lekfull och oinspirerad och uttråkad.



 
Här är bokstavs bilden och gråskale bilden vi skulle göra av samma bild, det är en tavla av Van Gogh. det var jätte kul att rita med bokstäver.


 
Och så krokin, på den första bilden skulle vi rita modellen flera gånger på samma papper. den andra bilden skule vi först rita med båda händerna, sedan med fel hand, sedan med rätt hand, och sedan utan att titta på pappret och bara i 30 sek.
 
på den första här skulle vi rita henne upp och ned sedan på rätt håll. den andra bilden skulle vi rita men bild för varje hand samtidigt.

Ja det var det från mig på gotland (förutom att jag kan nämna att det blåser som fan)

hej hopp nu ska jag äta nudlar :P


2009-09-17
23:17:25

Performance Art

Hello tjena :)

I går och idag  har hela konstskolan jobbat på ett Performance projekt, ett konstprojekt som är i rörelse och som berättar själv.
Projectet hade temat återanvändning och kretslopp/dominoeffekt och min grupp gör en typ av protest mot en "konst-maskin", en konspirations skapelse där maskinen skapar konsten utan att behöva röras av mänskliga händer. Protesten utförs genom att bränna det skapta verket i slutet av historien. detta är min tolkning av vårt arbete, hela bak´grunds historien diskuterades inte.

Det är svårt att förklara hur maskinen fungerar så jag ska försöka filma redovisningen och sedan visa filmen på något sätt.

Det har varit roligt att arbeta stort för första gången och det känns som begränsningarna här minskar, men att arbeta i grupp med konstnärer kan vara förödande, alla har fullständingt olika vissioner och ideer och det blev en "ju fler kockar desto sämmre soppa" känsla och nu är vi rätt trötta på det. I morgon ska vi genomföra projektet för resten av skolan, dessutom kommer högskolan och tittar på.
Jaja det får väll gå om det går, här lägger jag upp lite bilder på arbetet.


 
Här ser ni "maskinen"                                                    Här har den fått sin sista vägg

 
Här är en närbild                                             Och här är skrothögen vi sammlade materialet ifrån


Det ser ut som ett fängelse för ett nytt folkslag med en otroligt ogenomtänkt färgad flagga, men det var kul att göra och jag hoppas den funkar i morgon.

Kanske skriver i morgon, vet ej, men Peas on Earth så länge.


2009-09-14
22:15:24

Ta i trä
Hello, hello

Idag har jag lugnat ner mig från gårdagens film besvikelse och jag är tillbaka i skolan för en ny vecka med kreativitet.
Jag var helt säker på att jag skulle vara i gruppen som hade samtal och sen gick på konstmuseum, så jag tog på mig nya jeans och en tjock tröja för det var kallt i morse på ön i havet. Men när man kommer till skolan så har man fått fel information och man ska helt plötsligt arbeta i trä, ja.

Det var inte den stora överaskningen idag, nej, vi hade nämligen brandövning. Vi sitter och tittar på diabilder på träskulpturer (ja, diabilder) och plötsligt går larmet så vi går ut och ställer oss på bakgården. resten av elever och personal kommer också, allt är som en vanlig övning.. tills en brandbil kommer.
Nu börjar vi undra på riktigt, för Torbjörn (vår rektor) kommer precis ut och eftersom en grupp håller på med smide så luktar ju hela stället brand.
Men Torbjörn pratar med brandmannen och brandmannen (som först kommer gående lika stöddigt som om han var med i en dressman reklam, btw) säger att deta var en övning och berättar hur systemet fungerar vi larm o.s.v.

det var min spännande dag och här är bilden på vad jag hann göra i ett trästycke.


Och som de säger i Andra avenyn "Glömm dina bekymmer, i morgon kommer nya"
Peas on Earth

2009-09-13
23:26:59

kommissarien och havet
Nä, jag vet inte var jag ska börja med den här filmen. jag är så upprörd att jag inte ens börjar med att skriva hej. Hela filmen är ett skämt, det finns ungefär två possitiva saker med filmen, men de kommer jag tillbaka till efter att jag har skrivit om resten.
Filmen har för det första inget nytt att koma med, en kriminal serie, igen. som handlar lite om morden och lite om själva kommissarien och hans familj, ja ja, vi vet, vi vet.

Det första man märker är att själva huvudpersonen (altså kommissarien) inte spelas av en person, skådespelaren som spelar honom kan antagligen inte prata eller så pratar han för jävligt, för hela filmen igenom så är han dubbad. hans mun och kroppsspråk hänger inte alls med i det som sägs av rösten. Det är inte bara han som är dubbad, nej nej, utan också en reporter, som på något sätt har en stor roll, för man ser honom hela tiden. han kan heller inte prata och det kan inga tv-apparater heller eftersom ljudet är pålagt där också.
De "goda" i filmen var spelade av så dåliga skådespelare att det slutade med att jag började heja på de misstänkta, för de var mycket bättre.

Skådespelarna räddas inte ens av manuset eftersom kriminal dialogen bara består av termer som kastas ut till tittarna medan vi får se ringmuren i bakgrunden. Dialogen är också väldigt platt och ointressant.

Till och med kamra männen är dåliga, då och då ser det ut som en klippningen är gjord en bakfull måndag och zoomingarna är helt klart amatör-stämplade.

Jag undrar vad de hade för budget på den här filmen? det du har i fickan plus en påse pantflaskor?
det är bedrövligt att de får visa sånt här och kalla det film utav 5 poäng får denna ett minus -

Jag sa att fimen hade två bra saker, det har den att det är filmat på gotland och att de har bra skådeespelare med i bi-roller, tyvär kan inte dom rädda filmen på grund av de små roller de fått.

hoppas att ni orkat läsa och hoppas att det inte kommer fler filmer om kommissarien och havet.


2009-09-10
20:08:15

film dagen
Hello från visby.

Idag hade vi på konstskolan filmdag, vi såg först två filmer på skolan om rörelse och form, inspirerande som satan.
Efter det så hade vi lång lunch och fortsatte till filmstaden borgen och såg en förhandsvisning på Bröllopsfotografen, en film av Ulf Malmros. ganska rolig ¨film om kreativitet och klass skilnader, men den var väldigt förvirrande då och då.

Efter det tittade vi på gotlands bidrag till Noo festivalen, som är en kortfilmsfestival. många roliga och kreativa bidrag.

Här är trailern på Bröllopsfotografen



Inte en "Oh Wow" film men ett gott skratt och en rolig stund kan nog garanteras


I morgon ska vi se vad konstskolan ska bjuda på för material för oss att böja och bryta.

Kramar

2009-09-09
23:28:34

Smidigt värre

Hallo, Hallo ni som läser. Idag fick jag och min nya grupp arbeta med järn och smide.

Smide går väll helt enkelt ut på att forma metaller till det man önskar med hjälp av värme. Och varmt var där, det kndes som man rodnade och so man hade feber och var i öknen samtidigt, man var svettig och man var sotig och händerna börjar domna nu mot kvällen känner jag. Men så kul det var, det är något sensuellt med att kunna forma så starka och tunga material som sten och järn bara genom kunskap, teknik och kreativitet.

Jag stod altså från ca 10.00 till 16.30 och böjde järn så mina glasögon blev varma och hela jag var prickig av sot. på de timmarna (minus en timme för lunch) han jag göra två små järn "saker".

                            

Ja så blev mina smides saker, den första är en krok som vi skulle göra den andra är jag som ville leka med en "slingrig" form. jag vet inte varför det blev ett "S", jag kunde inte slingra den längre så det fick bli ett "S". 


2009-09-08
22:16:02

lek med lera

idag hade jag och min grupp snabb kroki med lera. Det var otroligt intensivt att jobba med en modell, koncentrationen och kreativiteten ökar när man har ett levande motiv.

Om någon undrar så fungerar snabb kroki genom att modellen gör en pose i en eller två minuter, konstnären skulpterar eller skissar känslan eller utrycket i modellen och inte detaljer.

 
Här är mina 2/3 minuters figurer                                                       här är min 40 minuters figur

det var extremt svårt att arbeta mot slutet av lektionen, leran började blir torr och den drog ut all vätska ur mina händer så de blev också jätte torra. men där har vi resultatet.


På begäran kommer jag att lägga upp bilder på min lägenhet, för att alla som inte var med i Visby och som inte har facebook ska kunna se hur jag bor.

   




så där har ni det, så bor jag.

I morgon så får vi se om jag visar något i trä, metall, smide eller betong.

Kramar till alla


2009-09-07
23:16:34

Konst
Nu när min blogg har fått en ny snygg look av min kära syster så får jag skriva lite i den.

Jag är äntligen på Gotland och går i skolan.

det är det mest knasiga upplevelsen att ha alla på samma nivå även lärarna lär sig,
rektorn lär ut mer än lärarna.
På samma sätt som det är otroligt frigörande att hela tiden utvidga sitt konstnärsskap, samtidigt som det tömmer en på kreativitet.
Det är som om att kreativiteten tar paus när man lämnar skolan.
jag har inte skapat något i lägenheten sen jag började skolan.

sen är det en omställningm, jag lagar mest mat när jag kommer hem. sedan diskar jag (om jag pallar) sedan har jag ingen lust att vara kreativ utan jag slösar tiden vid tv ett tag.

jag antar att när ens hobby blir ens jobb så får man skaffa sig en ny hobby, annars blir det för mycket.

tack, tack, tack till sis som fixade den nya looken, jag kommer verkligen lägga upp det som händer mig. så att jag kan slippa gå in på facebook så mycket.

hät är lite av det jag gjort





Min första oljemålning (har bara jobbat i akryl innan)





min första koppar etsning





mitt första arbete i sten


och där har ni det, jag kommer tebax med mer konst och kanske med fler roliga film tips